عنوان: تلقی تجدیدنظرخواهی خارج از مهلت به فرجام خواهی

پیام: فرجام خواهی از رأی صادره از دادگاه بدوی، منوط به قطعی شدن آن به جهت عدم تجدیدنظرخواهی است. بنابراین در فرضی که دادخواست تجدیدنظرخواهی خارج از مهلت تقدیم شود، نمی توان تجدیدنظرخواهی را به عنوان فرجام خواهی تلقی نمود.
مستندات: ماده 367 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی-
شماره دادنامه قطعی :
9409982735700426
تاریخ دادنامه قطعی :
1395/05/16
گروه رأی:
حقوقی
آراء منتخب پرونده:

عین عبارت چاپ متن متن تجمیعی پرونده

رأی خلاصه جریان پرونده


در تاریخ 94/8/12 بانو س. م.ب. وکیل دادگستری به وکالت از آقای م.الف. س. دادخواستی به طرفیت آقایان ح. ع.م. و م. م. به خواسته استرداد مبیع پرداخت وجه التزام ناشی از عدم انجام تعهد، خسارت تأخیر پرداخت و هزینه های دادرسی به دادگاه عمومی شاهرود تقدیم داشته و توضیح میدهد به موجب مبایعه نامه عادی مورخه 93/10/17 یک دستگاه اتومبیل سواری سمند بین خواهان و خوانده ردیف 1 معامله شده و خریدار تعهد نموده در تاریخ مقرر ثمن معامله را طی یک فقره چک به خواهان (فروشنده ) پرداخت کند که خوانده از شرط تخلف کرده و با جعل امضاء مبیع را به خوانده ردیف دوم فروخته است لذا تقاضای صدور حکم به شرح خواسته دارد دادگاه پس از استماع توضیحات و مدافعات طرفین و انجام یک سلسله اقدامات کفایت رسیدگی را اعلام و نظر به اینکه خوانده ردیف دوم که کارت خودرو به نام ایشان بوده قبل از تقدیم دادخواست و طرح دعوی فوت کرده و طرح دعوی به طرفیت متوفی مبنای قانونی ندارد و دعوی باید به طرفیت خوانده دیگر و ورثه خوانده ردیف دوم اقامه میشد و دادگاه مستنداً به ماده 2 قانون آئین دادرسی مدنی قرار رد دعوی خواهان را صادر مینماید 0 رأی دادگاه در تاریخ 94/11/19 به وکیل خواهان ابلاغ شده و نامبرده در تاریخ 94/12/11 دادخواست تجدیدنظرخواهی تقدیم داشته البته به طرفیت آقایان ح. ع.م. و م. م. 0 دادخواست تجدیدنظرخواهی و ضمایم آن ظاهراً به تجدیدنظرخواندگان ابلاغ شده 0 آقای رئیس شعبه پنجم دادگاه عمومی پرونده را ملاحظه و اعلام داشته اند تجدیدنظر خواهی خارج از موعد است و موضوع میتواند قابل فرجام خواهی باشد و در صورت رد دادخواست تجدیدنظرخواهی ، فرجام خواهی احتمالی جدید خارج از مهلت خواهد بود که از طرف دیگر دادگاه نباید خارج از خواسته که تجدیدنظرخواهی است اظهار نظر نماید ، با وجود این تذکر جای تعجب است که مداخله کرده ؟! ) و مقرر داشته به وکیل تجدیدنظرخواه اخطار شود چنانچه تقاضای تلقی تجدیدنظرخواهی به فرجام خواهی را دارد مراتب را اعلام نماید. وکیل مرقوم نیز لایحه ای تقدیم داشته و درخواست کرده تجدیدنظرخواهی وی فرجام خواهی لحاظ شود. و دادگاه نیز مقرر فرموده تجدیدنظر خواهی ایشان فرجام خواهی محسوب شود و تبادل لوایح فرجام خواهی انجام گیرد ، که چنین شده است درخواست وکیل در تاریخ 95/2/28 به دادگاه تقدیم گردیده است متعاقباً پرونده به دیوانعالی کشور ارسال و در دستور کار این شعبه قرار گرفته است 0 هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید پس از قرائت گزارش آقای علی خوشوقتی عضو ممیز و اوراق پرونده مشاوره نموده چنین رأی میدهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور


فرجام خواهی خانم س. م.ب. وکیل دادگستری به وکالت از آقای م.الف. س. قابل پذیرش به نظر نمیرسد زیرا علاوه بر کاستی ها و نقایصی که در جریان تجدیدنظر ( و فرجام خواهی ) وجود دارد 0 (اصولاً فرجام خواهی بر اساس ماده 367 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی )موکول بر اینستکه رأی بدوی به علت عدم درخواست تجدیدنظر قطعیت یافته باشد و در پرونده حاضر که دادخواست تجدیدنظر تقدیم شده و دادخواست و پیوست های آن به تجدیدنظر خوانده ابلاغ گردیده دیگر مجالی برای فرجام خواهی باقی نمیماند لذا فرجام خواهی مردود اعلام میگردد 0 17-95/5/19
شعبه بیست وپنجم دیوان عالی کشور
رئیس :رحمت اله سعیدی
مستشار: علی خوشوقتی

نقد رأی

تعدادموافق: 0 ـ تعدادمخالف: 0

نقدهای شما