عنوان: غیرقابل اعتراض بودن رد اعاده دادرسی از سوی شعبه هم عرض دادگاه صادرکننده حکم اعاده خواسته

پیام: با توجه به این که دادگاه در این مرحله هیچ گونه حکم جدیدی که مبین نقض تمام یا قسمتی از دادنامه های قطعیت یافته پیشین باشد، صادر ننموده بلکه اعاده دادرسی تجویز شده را رد کرده است؛ حکم قطعی سابق الصدور که با تجویز اعاده دادرسی به عهده تعویق افتاده بود، در جریان اجرا قرار می گیرد، لذا به استناد مفهوم مخالف ماده ۴۸۰ ق.آ.د.ک، موضوع قابلیت فرجام خواهی ندارد.
مستندات:
شماره دادنامه قطعی :

تاریخ دادنامه قطعی :
1398/11/20
گروه رأی:
کیفری
آراء منتخب پرونده:

عین عبارت چاپ متن متن تجمیعی پرونده

رأی خلاصه جریان پرونده

خلاصه جریان پرونده:
بتاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۰ پرونده کلاسه *تحت نظر قرار دارد. ملاحظه می گردد.که اقای ح. ع. بموجب دادنامه شماره ۰۵۱۱ ۹۵ ۱۳۹۵/۷/۲۲ صادره از شعبه *باتهام ارتکاب بزه قتل عمدی مرحومه س. ص. با اجرای مراسم قسامه بزهکار تشخیص و به قصاص نفس محکوم که پس از فرجام خواهی شعبه *در مقام رسیدگی فرجامی بر اساس دادنامه شماره ۵۵ ۱۳۹۶/۶/۲۱ دادنامه فرجام خواسته را ابرام نموده است.متعاقب این امر نسبت به دادنامه اخیر الذکر از محضر دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی شده که شعبه بیست و هشتم طی دادنامه شماره ۱۸۲۳ ۹۶ بلحاظ بررسی شرایط مندرج در ماده ۹۱ ق مجازات اسلامی ان را تجویز و به شعبه هم عرض ارجاع که شعبه *به جانشینی از دادگاه کیفری یک اطفال و نوجوانان پس از رسیدگی بموضوع بر اساس دادنامه شماره *۱۳۹۸/۹/۲ درخواست اعاده دادرسی را وارد ندانسته و به رد ان رای صادر کرده است.در ادامه پس از ابلاغ اقای ح. ع. نسبت به دادنامه اخیرالذکر فرجام خواهی کرده که پرونده بدیوانعالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع گردیده است.
هیات شعبه بتاریخ بالا تشکیل جلسه داده و پس از قرائت گزارش اقای م. ک. عضو ممیز و اوراق پرونده مشاوره نموده چنین رای می دهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

رای شعبه
همانطوریکه ماده ۴۷۸ قانون ایین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ مقرر می دارد.: هر گاه رای دیوان عالی کشور مبنی بر تجویز اعاده دادرسی باشد. ….اجرای حکم تا صدور حکم مجدد به تعویق می افتد و چنانچه از متهم تامین اخذ نشده و یا تامین منتفی باشد. یا متناسب نباشد. دادگاهی که پس از تجویز اعاده دادرسی به موضوع رسیدگی می کند تامین لازم را اخذ می نماید. و ایضا ماده ۴۸۰ قانون مرقوم نیز اشعار می دارد. که: هر گاه پس از رسیدگی ماهوی ، درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد حکم مورد اعاده دادرسی را نقض و حکم مقتضی صادر می کند در صورتی که درخواست اعاده دادرسی راجع به قسمتی از حکم باشد. فقط همان قسمت نقض یا اصلاح می شود. حکم دادگاه از حیث تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی تابع مقررات مربوط است.در ما نحن فیه شعبه *به جانشینی از دادگاه کیفری یک اطفال و نوجوانان بموضوع تجویز اعاده دادرسی محکوم علیه اقای ح. ع. فرزند ن. رسیدگی و بموجب دادنامه شماره *– ۱۳۹۸/۹/۲۰ پس از اخذ نظرات پزشکی قانونی مبنی بر دارا بودن قدرت تمیز و اراده و رشد و کمال عقلانی در زمان ارتکاب جرم و با توضیحات بیشتری اعاده دادرسی را وارد ندانسته و دادنامه های اعاده خواسته را عینا تایید نموده. بنابمراتب دادگاه در این مرحله هیچگونه حکم جدیدی که مبین نقض تمام یا قسمتی از دادنامه های قطعیت یافته پیشین باشد. صادر ننموده بلکه اعاده دادرسی تجویز شده را رد کرده است.با این وصف حکم قطعی سابق الصدور که با تجویز اعاده دادرسی به عهده تعویق افتاده در جریان اجرا قرار می گیرد لذا موضوع را قابلیت فرجام خواهی ندانسته و باستناد مفهوم مخالف ماده ۴۸۰ ق.ا.د.کیفری به رد ان اظهار نظر می گردد. و مقرر می دارد. پرونده به مرجع مربوطه اعاده شود.
هیات شعبه قضایی ۲۴ دیوان عالی کشور
رییس: م. ک. مستشار:ا. س. پ.

نقد رأی

تعدادموافق: 0 ـ تعدادمخالف: 0

نقدهای شما