رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
نظربه اینکه مطابق مواد 34 و 35 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای آراء تصمیمات و اقدامات و یا الزام به انجام وظیفه منوط به احراز ورود خسارت که در آینده جبران آن غیرممکن یا متعسراست می باشد و چون دلایل و مستندات ارائه شده دلالت بر ورود خسارت به نحوی که جبران آن غیرممکن یا متعسر باشد ندارد و فوریت امر نیز احراز نمی گردد. لذا موجبی برای صدور دستور موقت وجود ندارد و درخواست شاکی در خصوص صدور دستور موقت مردود اعلام می گردد.
رئیس شعبه 41 دیوان عدالت اداری - مومنی
رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
[ در خصوص شکایت شاکی علیه 1- سازمان خصوصی سازی 2- شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به موضوع شکایت و خواسته الزام سازمان خصوصی سازی به تخصیص282854 سهم از 3% سهام ترجیحی شرکت پالایش نفت بندرعباس ] با توجه به بررسی اوراق و محتویات پرونده و لوایح جوابیه فارغ از اینکه حسب ذیل ماده 3 آئین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، واگذاری سهام ترجیحی مطابق قراردادی است که توسط سازمان خصوصی سازی با متقاضیان منعقد می گردد و قطع نظر از اینکه مطابق ماده 6 آئین نامه مذکور اشخاص واجد شرایط می بایستی حداکثر 30 روز پس از تاریخ اولین آگهی عرضه سهام یا اعلام سازمان خصوصی سازی درخواست خود را طبق ماده 2 دو آئین نامه مذکور به سازمان تسلیم نماید که نام شاکی در فهرست کارکنان متقاضی دریافت سهام ترجیحی ارسالی به سازمان خصوصی سازی ملاحظه نمی گردد. با عنایت به اینکه مطابق ماده 3 آئین نامه یاد شده جهت دریافت سهام ترجیحی شاغل یا مامور بودن کارمند در بنگاه مشمول واگذاری ملاک است و به عبارت دیگر تخصیص سهام ترجیحی مشروط و منوط به شاغل یا مامور بودن کارکنان در زمان واگذاری سهام ترجیحی در بنگاه مشمول واگذاری است و با توجه به اینکه حسب اوراق پرونده تاریخ اولین آگهی عرضه سهام یا اعلام سازمان خصوصی سازی مورخه 91/4/11 می باشد و شاکی در تاریخ 88/11/1 از شرکت پالایش نفت بندر عباس به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران انتقال یافته است. لذا واگذاری سهام ترجیحی مدت مدیدی (چند سال) بعد از انتقال وی تحقق پذیرفته است و در زمان اعلام اساسی و واگذاری سهام پالایشگاه در شرکت پالایش نفت بندرعباس اشتغال نداشته و بر همین اساس نیز زمان اعلام اساسی در فهرست متقاضیان سهام ذکر نشده است. لذا واجد شرط مذکور (شاغل یا مامور در هنگام واگذاری سهام) نیز نمی باشد. بنابراین تخلفی از قوانین و مقررات که موجب تضییع حقوق شاکی گردد در عملکرد اداره طرف شکایت مشهود نمی باشد و شکایت مطروحه غیر موجه تشخیص و مستنداً به مواد مرقوم و ماده 10 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به رد آن صادر و اعلام می گردد. رای صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب محترم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
رئیس شعبه 41 دیوان عدالت اداری - مومنی
رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه تخصیص سهام ترجیحی منوط به شاغل یا مامور بودن کارکنان در زمان واگذاری سهام ترجیحی است و سوابق مطروحه حکایت داردنامبرده از 88/11/1 از شرکت پالایش نفت بندر عباس به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منتقل شده و سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس در تاریخ 91/4/4 حدودا ً 29 ماه بعد از انتقال ایشان به شرکت ذیل واگذار گردیده است و رای خالی از اشکال می باشد و بنظربه اینکه از سوی تجدیدنظرخواه ایرادی موثر، به طوری که اساس رای معترض عنه را مخدوش نماید ابراز نشده و در رسیدگی به پرونده وصدور رای اقدام مغایر موازین قانونی که موجبات فسخ رای بدوی را فراهم آورد مشهود نیست، لذا به استناد ماده فوق الذکر ضمن رد تجدیدنظرخواهی ،دادنامه شماره 920-93/5/27 تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رئیس شعبه هشتم تجدید نظر دیوان عدالت اداری - مستشار شعبه
موسوی - محمدی