عنوان: فرجام خواهی وکیل تسخیری پس از تسلیم محکوم علیه در برابر رای صادره

پیام: چنانچه محکوم علیه حق خود را مبنی بر اعتراض به رأی اسقاط نماید،فرجام خواهی وکیل تسخیری از رأی صادره، فاقد وجاهت قانونی است و دادگاه مکلف به اعمال مقررات تخفیف است.
مستندات: ماده ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری- رای وحدت رویه شماره 756 هیات عمومی دیوان عالی کشور در خصوص شمول حکم ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری -
شماره دادنامه قطعی :
9409980910000159
تاریخ دادنامه قطعی :
1394/11/25
گروه رأی:
کیفری
آراء منتخب پرونده:

عین عبارت چاپ متن متن تجمیعی پرونده

رأی خلاصه جریان پرونده

آقای م. ح. به اتهام نگهداری 52 سانت هروئین به پرداخت چهل میلیون جزای نقدی و چهل ضربه شلاق و ده سال حبس تعزیری محکوم گردیده و قبل از انقضای مهلت فرجام‌خواهی با تقدیم لایحه ای بشرح منعکس در صفحه 36 پرونده اعلام نموده است نسبت به حکم دادگاه با تسلیم به حکم و اسقاط حق اعتراض و تجدیدنظر خواهی باستناد ماده 442 قانون آئین دادرسی کیفری درخواست تخفیف مجازات دارد و پرونده جهت اعمال تخفیف مجازات به دادگاه ارسال گردید و متعاقباً وکیل تسخیری پرونده درخواست فرجام‌خواهی نمود و دادگاه ضمن دستور ارسال پرونده به دیوانعالی کشور در خصوص مشمول ماده 442 قانون مرقوم نسبت به آراء قابل فرجام یا اختصاص آن به آراء قابل تجدیدنظر خواهی استعلام نموده است پرونده به این شعبه دیوانعالی کشور ارجاع با قرائت گزارش آقای عزیزالله رزاقی بشرح زیر اقدام به صدور رأی می گردد.:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

با توجه به اینکه محکوم علیه با تصریح به اسقاط حق اعتراض وتسلیم به رأی دادگاه مطابق ماده 6 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری مصوب سال 1356 و ماده 442 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 درخواست تخفیف مجازات نموده است و مقنن در ماده 442 به این حق مکتسب محکوم علیه تصریح نموده و حکم مقنن مربوط به تسلیم به رأی دادگاه و عدم اعتراض اعم از تجدیدنظرخواهی وفرجام‌خواهی است لذا دادگاه مکلف به اعمال ماده مرقوم می باشد و با اسقاط حق اعتراض از ناحیه اصیل وجهی برای طرح فرجام‌خواهی وکیل وجود ندارد لذا پرونده به منظور اجرای ماده 442 ق . آ . د . ک به دادگاه اعاده می گردد.
شعبه 27 دیوان عالی کشور - رئیس و مستشار
مرتضی فاضل - عزیزالله رزاقی

نقد رأی

تعدادموافق: 0 ـ تعدادمخالف: 0

نقدهای شما